Partidul Renaștere

Unii investitori pleacă din Moldova, iar în locul lor vin alții

Și nu există nicio problemă cu Fujikura și alte corporații internaționale care părăsesc țara noastră. Recent prim-ministrul Dorin Recean ne-a asigurat de acest lucru. Aceeași idee este promovată de așa-zișii experți și jurnaliști pro-guvernamentali.

Dar cifrele sunt încăpățînate, statisticile reale nu se încadrează în lumea roz a PAS. Doar în primele trei luni ale acestui an, fluxul de investiții străine directe în țara noastră a scăzut cu 3,5 la sută. În termeni reali, aceasta înseamnă că țara noastră a pierdut investiții de 188 de milioane de dolari. Nu într-un an, ci doar în ianuarie, februarie și martie – lunile în care activitatea economică este la minim. Cît de groaznici pot fi indicatorii de la sfîrșitul anului.

Plecarea marilor companii internaționale duce la pierderea locurilor de muncă, la scăderea veniturilor fiscale și la probleme sociale nerezolvate.

Aici putem critica mult politica economică a cabinetului Recean, dar după părerea mea, nu are nici un rost. Nici Recean, nici ministrul Economiei Alaiba nu au vreo strategie bine gîndită. Există doar o dorință arzătoare de a se slugărnici în fața partenerilor occidentali.