Despre noi

Despre Partid

Partidul Renaștere-Renaștere a fost înființat în Moldova în 2012. În 2023, componența și programul partidului au fost actualizate semnificativ. Astăzi „Renaștere-Renaștere” este o formație tânără și activă.

Activitățile partidului de centru-stânga sunt de natură pro-eurasiatică. Biroul politic include deputații Alexandru Nesterovski, Irina Lozovan, Vasile Bolea, Alexandru Suhodolski, precum și fostul vicepretor sec. botanica mun. Chișinău, Yuri Vitnyansky. Președintele partidului este Natalia Parasca, consilier municipal Chișinău.

Să reînviem Moldova împreună! Lumea este mai mare decât Europa!

Partidul „Renaștere”

Raioane
0
Vârsta medie a membrilor
0
Ani de activitate
0

Activitatea Partidului

Partidul Renaștere-Renaștere este reprezentat în peste 30 de regiuni ale țării.
Media de vârstă a membrilor formațiunii politice este de 33 de ani. În două luni de la campanie, peste 100 de mii de cetățeni s-au înscris pentru a scoate în afara legii PAS.

Anarhie politică, încălcarea regulată a actelor juridice internaționale și de stat, catastrofă socială, fuga tinerilor în străinătate, cea mai profundă criză economică, politici pro-NATO, propagandă LGBT. Toate acestea ne-au determinat să ne opunem Maiei Sandu și partidului său, cerând ca PAS să fie recunoscut în afara legii.

Partidul «Renaștere» propune un model de stat social cu programe de sprijin pentru maternitate și copilărie, pentru studenți, pentru familii tinere, pentru pensionari și pentru categoriile de populație vulnerabile din punct de vedere social.

Educația ar trebui să fie o prioritate a politicii de stat. Îi vom ajuta pe tineri să obțină specialități solicitate și bine plătite în Moldova.

În Moldova trăiesc peste 50 de națiuni. În societate au fost create condițiile pentru edificarea unei națiuni civile. Fiecare cetățean al țării – indiferent de religie, origine etnică și limba de comunicare – ar trebui să se simtă confortabil în Moldova.

Potrivit tuturor sondajelor sociologice, ideea neutralității permanente este susținută de 70-80% dintre moldoveni. Țara noastră are nevoie de garanții de securitate. Doar neutralitatea permanentă ne poate oferi astfel de garanții.

Partidul «Renaștere» consideră că integrarea în UEE și parteneriatul strategic cu Federația Rusă sunt în interesul țării noastre. Pentru noi, nu este vorba doar de resursele energetice disponibile și de piața de desfacere, ci și de cooperarea în domeniul științei, de limba și spațiul cultural comun, de istoria comună. În același timp, în politica sa externă, Moldova trebuie să mențină relații echilibrate și prietenoase cu toți partenerii.

Partidul «Renaștere» luptă pentru valorile care unesc poporul moldovenesc – o economie prosperă, neutralitate permanentă, deschidere față de toți partenerii externi, familia tradițională, credința ortodoxă și grija față de toți cei din țara noastră.

Echipa Partidul Renaștere

 

Mesajul candidatului la funcția de primal al Municipiului Chișinău

Stimați cetățeni, Chișinăul este inima Moldovei, un oraș cu o istorie bogată și oameni minunați. Este orașul în care am crescut și în care am învățat, iar de astăzi, îmi asum angajamentul de a continua să lucrez pentru binele acestui oraș și al locuitorilor săi.

Chișinăul este locul nostru, locul unde trăim, muncim și ne creștem familiile. Acest oraș are un potențial uriaș, dar pentru a-l transforma într-un loc mai bun pentru toți, avem nevoie de lideri puternici și de acțiuni concrete. În acest sens, partidul „Renaștere” se angajează să aducă schimbări pozitive și să renască orașul de altădată. În ultimii ani, am observat cu toții că orașul nostru se confruntă cu numeroase provocări, de la problemele de trafic și infrastructură, până la problemele de mediu și de dezvoltare economică. Este timpul să acționăm!

Viziunea mea pentru Chișinău este una în care toți cetățenii beneficiază de servicii publice de calitate, infrastructură modernă și un mediu curat și sănătos. Acest lucru presupune o abordare comprehensivă a problemelor orașului nostru.

În primul rând, vom lucra la îmbunătățirea infrastructurii și a serviciilor publice. Vrem să avem străzi mai bune, transport public eficient și accesibil pentru toți, parcuri și spații verzi pentru relaxare, școli și spitale moderne. Vrem să ne asigurăm că locuitorii Chișinăului se simt în siguranță și că au acces la servicii medicale de calitate.

În al doilea rând, vom investi în dezvoltarea economică a orașului nostru. Vom sprijini afacerile locale și vom crea un mediu propice pentru investiții străine, astfel încât să putem crea locuri de muncă și să creștem nivelul de trai al locuitorilor noștri.

În al treilea rând, ne vom angaja să protejăm mediul înconjurător. Vom promova utilizarea energiei regenerabile, vom lupta împotriva poluării și vom dezvolta proiecte pentru gestionarea durabilă a deșeurilor. Vrem să avem un Chișinău verde și sănătos pentru generațiile viitoare.

Educația și cultura sunt valori importante pentru noi. Vom investi în școli moderne și în programe culturale pentru a dezvolta o comunitate educată și creativă. Copiii noștri merită cele mai bune șanse în viață, iar noi suntem hotărâți să le oferim aceste șanse.

În final, dar nu în ultimul rând, vom promova transparența și responsabilitatea în administrația publică. Vom implica cetățenii în luarea deciziilor și vom asigura că banii publici sunt cheltuiți eficient și în beneficiul comun.

Stimați locuitori, nu este un drum ușor, dar sunt convins că, lucrând împreună, putem face din Chișinău un oraș mai bun pentru toți. Cu încredere, determinare și cu susținerea dumneavoastră, putem transforma viziunea noastră în realitate.

Haideți să facem Chișinăul mândria noastră!

Ai întrebări contactează-ne