Partidul Renaștere

Președintele interimar al Partidului „Renaștere” Natalia Parasca a povestit despre principalele direcții de activitate al partidului în cadrul emisiunii federale ruse «Россия 24»

Până în prezent, au fost colectate peste 100.000 de semnături pentru a interzice activitatea PAS în Moldova. Pentru examinarea ulterioară a semnăturilor la Curtea Constituțională se elaborează demersul deputaților. În plus, în toate orașele și comunele se strâng semnături în favoarea aderării la UEE (Uniunea Economică Euroasiatică).

„Sunt beneficii economice fără pierderea suveranității, noi orizonturi de cooperare și, bineînțeles, este o nouă piață de desfacere pentru bunurile noastre pe o piață de peste 186 de milioane de oameni”, a declarat Parasca în live.

Liderul Partidului „Renaștere” a vorbit și despre obiectivele principale ale formațiunii, bazate pe interesele naționale, afirmarea limbii moldovenești, formarea programelor sociale, susținerea maternității și a copilăriei.

În plus, Parasca a vorbit despre modul în care actuala guvernare, inclusiv președintele Republicii, împiedică colectarea semnăturilor pentru aderarea la UEE și desfășurarea oricărei activități pe teritoriul Moldovei:

„Corturile sunt dărâmate, se fac amenințări în adresa candidaților noștri în funcția de primar, care vor avea loc pe 5 noiembrie. Există, de asemenea, presiuni asupra opoziției – băncile nu vor nici măcar să deschidă contul electoral al partidului. Dar noi luptăm și mergem înainte!”, a declarat Natalia.

Natalia Parasca a participat și la o emisiune a Russia Today, unde s-a discutat despre perspectiva Moldovei să lucreze fără a se concetra pe Europa. Partidul „Renaștere” vede avantajul de a lucra în diferite domenii: transporturi, educație și sectorul agricol.