Partidul Renaștere

Astăzi, în cadrul summit-ului „Noilor Lideri Europeni” desfășurat în capitala Bulgariei, împreună cu aliații din Bulgaria, Grecia, Țările de Jos, Slovacia, Serbia, Ungaria, Suedia și Elveția, am semnat Declarația de la Sofia

În ea, am făcut apel la guvernul european să păstreze regiunea, deoarece astăzi Europa se află în criză din cauza amenințărilor la adresa valorilor sale fundamentale.

Este deja evident că Uniunea Europeană în forma sa actuală nu este capabilă să ofere un răspuns instituțional la cele mai importante provocări cu care se confruntă civilizația europeană astăzi. Ideile globaliste agresive pun regiunea în pericol, înlocuind democrația cu dictatura și libertatea de exprimare cu cenzură. Puterea democratică trebuie să revină în mîinile cetățenilor!

Am declarat că un război care ar putea înghiți continentul pentru a treia oară într-un secol trebuie oprit imediat. Acest lucru se poate face doar prin negocieri pașnice. Nu trebuie să uităm că civilizația europeană se bazează pe pace! Am promulgat declarația noastră în lumina viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European. Situația trebuie schimbată acum, înainte de a fi prea tîrziu, cît timp mai suntem capabili să ne menținem țările în pace, cu posibilitatea dezvoltării economice și culturale. Nu trebuie să permitem pierderea Europei noastre!