Partidul Renaștere

CEC-ul nu este un circ!

Activiștii aripii de tineret a Blocului „Victorie” și-au exprimat dezacordul față de dorința autorităților de a dobîndi un nou instrument nu numai pentru falsificarea alegerilor, ci și pentru discriminarea propriilor cetățeni.

La Chișinău au avut loc audieri publice cu privire la legea privind votul prin corespondență. Totul a fost condus de clovnul principal al Maiei Sandu, vicepreședintele CEC Pavel Postica, care a transformat activitatea organului electoral într-un spectacol de circ absurd pentru a mulțumi actualul regim „galben”.

Faptul că votul prin corespondență provoacă multe controverse și aspecte dubioase nu este un secret. Alegerile se apropie, iar mecanismul acestui know-how nu este încă clar, probabil nici măcar pentru autorii săi. Nu trebuie să ne așteptăm decît la falsuri, dar sunt sigur că cetățenii Republicii Moldova nu sunt de acord ca niște reprezentanți abstracți ai diasporei din țări occidentale îndepărtate să decidă pentru ei.

Autoritățile își creează o oportunitate de a falsifica alegerile din occident. CEC este astăzi un instrument de menținere a puterii în mâinile Maiei Sandu și PAS, care s-a transformat într-un instrument de falsificare și presiune asupra opoziției. Acest lucru este anormal în orice stat democratic.