Partidul Renaștere

Conducerea Partidului ”Renaștere” s-a întîlnit cu șeful ”Rosselhoznadzor” Serghei Dankvert

Președinta partidului, Natalia Parasca, precum și membrii biroului partidului Alexandr Nesterovschi, Iuri Vitneanski, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski s-au întîlnit cu șeful ”Rosselhoznadzor”, Serghei Dankvert, în timpul unei vizite de lucru la Moscova. Principalul subiect de discuție a fost colaborarea reciprocă dintre cele două țări în domeniul agricol.

Partidul ”Renaștere” menționează că, în prezent, președinta Republicii Moldova, Sandu și PAS, aflați la guvernare, duc o politică agresivă antirusească, ceea ce are ca rezultat o dinamică negativă în schimbul de producție dintre Moldova și Rusia. La sfîrșitul anului trecut, volumul total al exporturilor moldovenești în Rusia a scăzut de la 4,39% la 3,56%. Principala dificultate cu care se confruntă producătorii moldovenești sunt problemele logistice. Producția autohtonă care tranzitează Europa staționează foarte mult timp în vamă. De asemenea, problema cu care se confruntă producătorii sunt și taxele vamale pentru produsele agricole moldovenești.

La rîndul său, șeful ”Rosselhoznadzor”, Serghei Dankvert, a declarat că colaborarea dintre Rusia și Moldova se poate dezvolta în mod favorabil și eficient.

Participanții la întrevedere au reușit să convină asupra susținerii de către partea rusă a introducerii producției moldovenești în marile rețele comerciale din Moscova, regiunea Moscovei, Sankt-Petersburg și alte regiuni ale Federației Ruse, pentru a soluționa problema vînzării produselor moldovenești. În plus, părțile au ajuns la o înțelegere cu privire la soluționarea problemei accesului agricultorilor moldoveni la îngrășămintele și semințele din Rusia la prețuri accesibile.