Partidul Renaștere

Dați maimuțelor o grenadă și va fi haos

Ceva asemănător se vede în mâinile unui „grup de istorici”, „experți ai adevăratei limbi moldovenești”, granturi de la Stopfals.md.

„Inchizitorii” de pe acest site au decis să-și etaleze cunoștințele și să blocheze un videoclip pe o rețea de socializare în care Maria Zakharova vorbește despre limba moldovenească. Permiteți-mi să vă reamintesc că unul dintre activiștii partidului Renaștere a realizat un videoclip cu Maria Zakharova la Festivalul Mondial al Tineretului de la Soci, care a avut loc recent, în perioada 1 – 7 martie. În videoclip, un reprezentant oficial al Ministerului rus de Externe spune: „Repetați de trei ori pe zi, aceasta este rețeta: limba moldovenească este acolo”. Videoclipul a fost marcat ca Fals.

Ce pot sa spun? O simplă opinie a devenit motivul unei întregi anchete asupra mass-media granturilor. Se dovedește că nu poți – este tabu. Este în regulă că generația anilor 80 din școlile din Bălți a studiat limba moldovenească în chirilică la școală? Jurnaliștii Stopfals.md cunosc această durere sau nici măcar nu erau planificați la acea vreme? Da, imaginați-vă, în chirilic. Același pe care îl vei găsi în multe biserici românești din estul României sau în cronici vechi.

Maria Zakharova și-a exprimat o opinie care a fost susținută pe rețelele de socializare de sute de mii de cetățeni nu numai din Moldova. Videoclipul popular a fost etichetat „fals”, dar nu înlătură esența: unii indivizi dubiși de la Stopfals.md pot alege acum ce este rău și ce este bine.
În general, nu scrieți și nu exprimați opinia dvs. democratică – poate deveni brusc periculos pentru PAS.

„Maimuțele cu grenadă” în Inchiziția Moldovei deja dovedesc acest lucru…