Partidul Renaștere

Fermierii din nou sunt suprimați

Partidul “Renaștere” condamnă acțiunile autorităților moldovenești care vizează suprimarea fermierilor noștri. Evenimentele recente în care lucrătorii au fost luați în timpul prânzului și duși la audieri sunt un exemplu clar al tratamentului brutal al protestatarilor pașnici.

Aceasta este o dovadă în plus a modului în care politicile Sandu s-au schimbat. În loc de calmul și respectul, vedem bastoane și arestări ale poliției.

Ar fi putut fi prezis un val de proteste ale fermierilor împotriva importului de cereale din Ucraina. Prim-ministrul a ignorat însă toate apelurile de jos.

Cursul Moldovei către UE nu va aduce rezultatele așteptate, în special pentru fermierii noștri. Aderarea la UE va necesita investiții serioase și restructurare a infrastructurii, pe care economia Moldovei nu și le pot permite.

Suntem convinși că viitorul Moldovei constă în cooperarea cu Uniunea Economică Eurasiatică, care va oferi mai multe oportunități de dezvoltare a sectorului nostru agricol și de consolidare a economiei.