Partidul Renaștere

Jos mâinile de pe Mass-Media liberă!

21 noiembrie este sărbătorită în întreaga lume Ziua Televiziunii. Este o sărbătoare a modului în care televiziunea a devenit un simbol al conectivității și globalizării în secolul XXI.

În Moldova, televiziunea a devenit ținta atacurilor guvernări în efortul de a elibera spațiul informațional. Peste 10 posturi TV au încetat să difuzeze în țară sub presiunea și restricțiile impuse de PAS și Maia Sandu.

Autoritățile moldovenești vorbesc despre hotărârea lor de a proteja spațiul informațional de orice interferență externă și de a menține o poziție fermă împotriva dezinformării, atacurilor hibride și încercărilor de destabilizare a țării. Și asta pe fondul faptului că canalele TV care funcționează în țară primesc finanțare din Europa.

Este evident că PAS și Maia Sandu acționează pe principiul: sunt două puncte de vedere, unul este al meu, celălalt este greșit.

Partidul “Renaștere” condamnă presiunea asupra presei și susține libertatea de exprimare și pluralismul de opinii inerent unui stat democratic normal.