Partidul Renaștere

Maia Sandu a prezentat Strategia de Securitate Națională a Republicii Moldova pe o perioadă de 6 ani

Președintele a marcat amenințările externe la adresa țării. Și a proclamat calea către întărirea independenței, inclusiv a celei energetice.

În același timp, a devenit cunoscut faptul că Republica Moldova și România intenționează să-și unească infrastructura de transportare a gazelor și a energiei electrice. S-a decis ca industria energetică să fie dată în mîini străine. Președintele nostru suferă de un fel de dedublare a personalității. Se contrazice pe sine însuși. Vorbește despre independență, iar obiectele importante din punct de vedere strategic pentru securitatea Moldovei trec sub control străin.

Ne-au pus deja zgardă de care ne vor trage stăpînii străini în caz de necesitate. Așa se distrug treptat bazele statului suveran.

Adăugați la toate aceste fraudele flagrante cu produsele petroliere. Revenirea la livrările rusești, pe care autoritățile le ascund cu sârguință, demonstrează încă o dată cinismul deplin al actualului regim de conducere. În același timp, interesul financiar al structurilor apropiate partidului de guvernământ este colosal. Totul este scos la vânzare: și Patria, și principiile.

Mișcarea spre abis continuă. Autoritățile noastre au făcut încă un pas, sau mai degrabă un salt, spre renunțarea completă de suveranitate. Sunt mai teribili decît orice inamic extern, pentru că distrug activ țara la ordinul stăpînilor străini.