Partidul Renaștere

Maria Zaharova: Sper că perchezițiile de la Renaștere nu vor duce la o criză politică în Moldova

Politicienii moldoveni care vor să se facă auziți în țara lor sunt supuși la percheziții și arestări – sunt hărțuiți. Acest lucru a fost declarat de reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Potrivit lui Zaharova, acest lucru se întâmplă doar cu politicienii care doresc să construiască relații constructive cu Rusia. Așa a răspuns ea la întrebarea unui jurnalist cu privire la perchezițiile efectuate la 21 septembrie împotriva liderului Renașterii, Natalia Paraska, și a altor membri de partid.

Zaharova a menționat că, în perioada premergătoare alegerilor locale din 5 noiembrie din Republica Moldova, administrația americană este angajată activ în „reformarea sectorului securității informaționale din Republica Moldova”, ceea ce, de facto, reprezintă „o încercare de a neutraliza prezența informațională a Rusiei”. În cadrul acestei acțiuni, membri de rang înalt ai administrației americane au sosit în Moldova. „Au fost percheziționați acei politicieni moldoveni care s-au întâlnit cu americanii?” – a întrebat retoric Zaharova.

Zaharova a mai remarcat că „cetățenii moldoveni au devenit ostatici ai ambițiilor politice nesănătoase ale președintelui Maia Sandu”. Și a amintit că, la 25 septembrie, președinta moldoveană a anunțat de fapt incompatibilitatea valorilor europene și cooperarea cu Rusia.

Partidul «Renaștere» subliniază că integrarea în UEE și apropierea de Rusia este o chestiune de supraviețuire pentru economia moldovenească, care are mare nevoie de resurse energetice și piețe accesibile. Locuitorii Republicii Moldova trebuie să aleagă singuri viitorul țării lor și nicio Maia Sandu nu îi poate priva de acest lucru prin impunerea unei integrări europene agresive.

Ideea parcursului european al Moldovei s-a discreditat definitiv. Țara noastră poate deveni confortabilă pentru toți cetățenii dacă păstrăm tradițiile și valorile care există de secole, nu cele impuse din exterior.