Partidul Renaștere

Natalia Parasca despre demisia președintelui Curții Constituționale

„Orice putere pleacă mai devreme sau mai târziu. Rezultatele alegerilor locale generale arată clar că numărătoarea inversă a început deja pentru PAS.

Judiciarul, care a cunoscut mai mult de o schimbare de guvernare, simte perfect vântul schimbării. „A trăda în timp înseamnă a prevedea”, a spus Talleyrand. Seria „micilor trădări” ale acestui regim a început deja.

Președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, a demisionat din funcție, păstrându-și în același timp funcția de judecător. După cum se obișnuiește în astfel de cazuri, plecarea a fost explicată prin „motive personale”, dar motivele reale nu sunt un secret pentru nimeni în Moldova.

Domnul Roșca nu vrea să slujească partidul de la putere, pentru care există clar o tendință de scădere a popularității.

Maia Sandu, Dorin Recean, Andrei Spînu și alții, desigur, nu vor fi abandonați. Partenerii externi le vor găsi poziții confortabile și bine plătite. Vom vedea în continuare turneele internaționale ale Maiei Sandu, care va vorbi despre modul în care „a luptat împotriva amenințării ruse și a salvat democrația în Moldova”.

Dar clar că nu va mai fi loc în barca de salvare pentru Nicolae Roșca și alți judecători și oamenii legii care au servit acest regim. Domnul Roșca înțelege acest lucru și a făcut alegerea corectă mutându-se deoparte.

Sunt sigură că mulți alții îi vor urma în curând exemplul.”