Partidul Renaștere

Natalia Parasca despre rezultatele alegerilor din Chișinău

„În primul rând, vreau să exprim sincera mea mulțumire tuturor celor care au susținut partidul „Renaștere” și candidatura mea. Votul dumneavoastră este o dovadă a credinței în posibilitatea de a construi un oraș în care toată lumea să se simtă confortabil și încrezător, în care atenția la nevoile familiilor cu copii și ale persoanelor în vârstă este o prioritate. Promitem să nu pierdem nicio ocazie de a îmbunătăți viața în capitală, fie că este vorba de parcuri și zone de odihnă noi, aer curat sau străzi sigure. Împreună putem face multe și sunt hotărâtă să dau viață acestor planuri.

Totuși, nu pot să tac despre faptul că alegerile au fost umbrite de acțiunile inestetice ale autorităților, care provoacă îngrijorare serioasă. Zilele trecute, în timp ce eram interogată, am întâmpinat presiuni care demonstrează clar încercările autorităților de a influența cursul alegerilor și de a submina fundamentul tinerei noastre democrații.

Se pare că regimul PAS vede alegerile nu ca pe o oportunitate de a exprima voința poporului, ci ca pe un instrument de consolidare a poziției sale. Vedem că sunt puse la încercare alegeri libere, o valoare forjată prin eforturile multor generații, care nu ar trebui să treacă neobservate de comunitatea internațională. Comentariile și aprecierile misiunii OSCE îmi confirmă temerile: democrația în Moldova nu trece prin cele mai bune vremuri.

Promit că nu vom abandona principiile pentru care au votat cetățenii. Vom continua să luptăm pentru transparență, corectitudine și șanse egale pentru toți. Renașterea Moldovei nu este doar numele partidului nostru, este misiunea noastră și nu o vom abandona niciodată.”