Partidul Renaștere

O țară fără oameni…

Un părinte sau ambii părinți a circa 30 de mii de copii sunt plecați peste hotare – date ale Ministerului Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Gîndiți-vă doar la asta, 30.000 de copii care trăiesc fără părinți… Faptul că mamele și tații și-au lăsat în urmă fiicele și fiii și au plecat în străinătate în căutarea unui loc de muncă și a unei modalități de a-și întreține copiii nu provine din vremuri bune. Copiii noștri sunt cea mai mare realizare a noastră în viață și ne străduim cu toții să le oferim tot ce este mai bun. Dar, din anumite motive, guvernul nostru nu este îngrijorat de viitorul acestei țări sau de viitorul copiilor din această țară. A auzit cineva de programe sociale, de sprijinul acordat familiilor tinere, de sprijinul acordat maternității și copilăriei? Se pare că în tot acest timp au fost exprimate doar intenții de reducere a concediului de maternitate. Nu prea sună ca o politică menită să încurajeze fertilitatea și păstrarea familiei.

Oamenii sunt forțați să fugă din țară, lăsîndu-și copiii în grija bunicilor pentru ca aceștia să îi poată hrăni. Așa vremuri bune în stilul lui Maia Sandu și PAS.