Partidul Renaștere

Partidul ”Renaștere” a organizat un miting împotriva actualului regim – PAS și Sandu

Formațiunea politică „Renaștere” a adunat la mitingul din Chișinău mii de cetățeni preocupați, printre care au fost și reprezentanți ai altor forțe politice. Ei s-au unit împotriva partidului de guvernămînt PAS și a lui Sandu pe fondul unei catastrofe economice care amenință Moldova.
Activiștii subliniază că în cei trei ani de putere ai Președintelui Sandu și PAS, situația socială a poporului moldovenesc a scăzut la un nivel ieșit din comun. PAS poartă răspunderea pentru un nivel fără precedent de migrație, pustiirea localităților și controlul extern al țării.
Mitingul a trecut fără drapele de partid. Scopul celor care au venit astăzi în fața Parlamentului este comun: să pună capăt puterii lui Sandu și a partidului de guvernămînt, care încearcă să atragă republica în conflictul armat străin, să facă din republică o trambulină pentru rezolvarea controverselor geopolitice străine. Partidul „Renaștere” este convins că atingerea scopului este posibilă numai împreună, unindu-ne și uitînd de divergențe.
În pofida opunerii active a autorităților față de desfășurarea mitingului, peste 10 mii de oameni s-au adunat la acțiune.
„Au blocat transportul, au adus atît de mulți polițiști, de parcă noi am încălca legea. Noi nu o încălcăm, am venit să protestăm pașnic și să ne exprimăm opinia. Această guvernare și-a ieșit din minți, a închis 12 posturi TV și 50 de portaluri de știri. Participînd la emisiuni, jurnaliştii mă întrebau: de ce? Ce vă lipsește? Cred ca cei care s-au adunat aici pot spune ca le lipsesc pensiile suficiente, acest guvern ne fură pensionarii” – a declarat Vasile Bolea, membru al biroului partidului ”Renaștere”, susținînd că este o datorie civică „de a fi activ și a participa la conturarea viitorului țării noastre”.
Una dintre liderii partidului ”Renaștere”, Irina Lozovan, a amintit că pentru mulți cetățeni astăzi facturile la serviciile comunale au devenit o povară insuportabilă:
„Pensionarii nu-și pot cumpăra lemne de foc și cărbune! Guvernul nici nu se gîndește la tinerii care, după absolvirea școlii, speră să plece în străinătate pentru a cîștiga bani. Însă acest guvern a venit cu lozinci frumoase și a promis că va întoarce diaspora! Unde este diaspora? Familii întregi fug de aici. Se întâmplă lucruri groaznice. Posturile importante sunt ocupate de oamenii incompetenți. Prieteni și rude ale acestor „conducători galbeni!”
Unul dintre liderii partidului ”Renaștere”, deputatul parlamentar Alexandr Suhodolschii a mulțumit tuturor celor care s-au alăturat pentru participarea la acțiune. El a declarat că întreaga clasă politică sănătoasă trebuie să se unească „pentru a distruge actualul guvern”.
Împreună, cei adunați au făcut apel către cetățenii preocupați să susțină cursul către neutralitatea și independența Moldovei fixată în Constituție, renașterea suveranității Moldovei în fața amenințării catastrofei economice și politice și a dictaturii țărilor NATO, și lupta împotriva politicilor anti-populare ale actualului preşedinte.
„PAS transformă Moldova într-o bază militară NATO. PAS – partidul de război vrea să aducă moartea pe pămîntul nostru. Suntem pentru o Moldova neutră, puternică și independentă. Noi, ca partid al păcii, spunem ferm „NU PAS”, a adăugat deputatul de la ”Renaștere” Alexandr Nesterovschii.
Cei care au ieșit la mitingul partidului „Renaștere” s-au alăturat apelurilor pentru demisia anticipată a lui Sandu, precum și a guvernului condus de Recan și organizarea de alegeri anticipate – corecte și transparente. La final, a fost anunțată rezoluția participanților la miting „Împreună împotriva PAS”, care va sta la baza luptei în continuare împotriva politicilor anti-populare a actualului președinte Sandu.