Partidul Renaștere

Problema Transnistreană trebuie să fie rezolvată

Partidul “Renaștere” îndeamnă la o soluționare pașnică a problemei transnistrene. Este necesară reluarea relațiilor depline între Chișinău și Transnistria. Pandemia Covid-19, crizele energetice și economice, amenințările în adresa securității au demonstrat încă o dată cât de importantă este menținerea păcii și stabilității pe Nistru.

O soluție pașnică la problema transnistreană este dorită de oamenii obișnuiți de pe ambele maluri ale Nistrului. Dar politicienii „galbeni”, care au preluat puterea în țară în 2021, așteaptă să se „integreze” Moldova în UE fără Transnistria. Partidul “Renaștere” este împotriva intențiilor neconstituționale ale PAS de a încălca unitatea statală și suveranitatea țării.

Partidul “Renaștere” a precizat că și șeful delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, și-a exprimat speranța că țara noastră va rezolva „problema transnistreană” în paralel cu integrarea în comunitatea europeană.

Din păcate, președintele Maia Sandu nu caută să rezolve problema prin dialog în interiorul țării. Ea solicită direct UE să intervină în afacerile suverane ale Moldovei, ceea ce reprezintă o încălcare scandaloasă a fundamentelor constituționale ale țării de către președinte.

Partidul “Renaștere” este convins că doar prin dialog în interiorul țării vom putea stabili relații între Chișinău și Tiraspol.

Trebuie să relansăm acest dialog pentru un viitor prosper și pașnic al Republicii Moldova.