Partidul Renaștere

Relațiile dintre Mitropolia Moldovenească și Biserica Ortodoxă Rusă sunt amenințate

„Cu profundă îngrijorare observ criza care are loc în comunitatea ortodoxă din Moldova. Încercările de a rupe relația canonică dintre Mitropolia noastră și Biserica Ortodoxă Rusă ne provoacă durere și anxietate tuturor. Cei care prețuiesc tradițiile și unitatea spirituală.

Ortodoxia în Moldova nu este doar o religie, ea este baza valorilor noastre spirituale, o sursă de putere și mângâiere în aceste vremuri grele. Unitatea bisericii afectează direct stabilitatea socială și pacea în societatea noastră. O biserică puternică și unită este cheia armoniei și ordinii nu numai în suflete, ci și în casele cetățenilor noștri.

De aceea, fac apel la găsirea unor modalități de a restabili relațiile și dialogul anterioare. Trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi un compromis care să vindece rănile și să restabilească integritatea spațiului spiritual al țării noastre, devenind din nou puternici și uniți.

Noi cei de la „Renaștere” lucrăm activ la propuneri care vor ajuta la depășirea crizei actuale. Intenționăm să inițiem o serie de măsuri menite să întărească legăturile internaționale și interreligioase, să susțină dialogul și înțelegerea reciprocă între biserică și stat, precum și să promoveze pacea civilă și consolidarea societății.”

Președintele Interimar al Partidului „Renaștere” – Natalia Parasca