Partidul Renaștere

Reprezentanții PAS nu se sfiiesc să admită că interesele naționale ale Republicii Moldova nu sunt o prioritate pentru ei

Ministrul Energiei Parlicov așa și spune: diversificarea alimentării cu energie electrică și conectarea rețelei electrice moldovenești la cea românească nu urmărește scopul de a face electricitatea accesibilă consumatorilor moldoveni. Construcția liniilor electrice Vulcănești-Chișinău și Suceava-Bălți este necesară „nu pentru ieftinitate, ci pentru siguranță” și alternativă. Parlicov nu ascunde din al cui buzunar vor fi scoși banii pentru construcție –  vor adăuga suma la tarife… „Cum ați vrut?” – întreabă șeful departamentului. Noi, domnule ministru, am vrut și vrem ca autoritățile să înceteze să-și bată joc de oameni. 

Ei vorbesc despre un fel de „independență” a republicii, dar metodele pe care le folosesc sunt complet alogice. De ce ar trebui să fim independenți? De la gazul rusesc? Bine. Acest lucru i-a costat deja prea scump pe cetățenii de rînd, care iarna nu știau cum să se încălzească cu tarife atît de revoltătoare.

Cei de la PAS vorbesc despre un fel de „creștere economică de 0,7%”. Însă indicatorii sunt nereali. Pe parcursul anului, exporturile noastre s-au prăbușit cu 7%, importurile – cu 6%. În 2023, peste 12 mii de locuri de muncă au fost reduse, cel puțin 12 investitori mari au părăsit Moldova. Despre ce fel de creștere este vorba? Noi mergem la magazine și știm cum cresc prețurile. Oare cresc și salariile? Doar cu cîțiva bănuți mizerabili cu care încearcă să ne închidă gura. Sandu și gașca ei nu se rușinează să învîrtă scheme tulbure, aducîndu-ne gaz de pe alt continent. Cea mai dorită independență a Moldovei este independența față de PAS.