Partidul Renaștere

Uniunea Europeană a felicitat Moldova pentru „atingerea unei etape cardinale pe calea aderării” la comunitate și a declarat „hotărîrea Moldovei de a implementa programul de reformă al UE”

La conferința de presă, la care au fost prezenți premierul Dorin Recean, comisarul european pentru extinderea UE Oliver Varhelyi și alții, aceștia au vorbit despre „întărirea” economiei moldovenești. Oficialii europeni au lăudat Chișinăul pentru „reforme”, sfătuindu-i să continue în același spirit.

Nimeni dintre cei prezenți, desigur, nu a precizat care au fost aceste reforme: „optimizarea” sănătății publice și a educației, care au distrus instituțiile din domeniu și au lăsat colective întregi fără lucru. Protecția socială în Moldova se află într-o situație dezastruoasă. Angajații din acest domeniu sunt remunerați din cale afară de prost. Dacă reformele menționate la nivelul conducătorilor UE sunt atît de bune, atunci unde este calitatea înaltă a vieții în Moldova? Doar că, poate, în reședința lui Sandu…

Nici salariile, nici pensiile cetățenilor noștri nu ating nivelurile europene. Deși exact asta a promis președintele în campania sa electorală. Ceea ce este purtat ca un steag în Europa este călcat în picioare în Moldova, și asta cu acordul tacit al curatorilor occidentali ai guvernului nostru. Aceasta este libertatea de exprimare, pe care autoritățile o sugrumă în mod deschis prin închiderea canalelor de televiziune, persecutarea dizidenților și deschiderea ilegală de dosare penale false. Pe lîngă toate acestea, suntem lipsiți de libertatea de alegere prin anunțarea acestui vot ciudat prin poștă, care va permite autorităților să falsifice rezultatele la discreția lor.

Iată cu ce bagaj Sandu duce Moldova în UE, unde republica este deja considerată de clasa a treia.