Partidul Renaștere

Vasile Bolea: Pe lângă tribunalul Anticorupție, cei din PAS trebuie să-și construiască și un penitenciar de tip european – că acolo vor ajunge

Săptămâna trecută, în Parlament, s-a votat în prima lectură un proiect de lege propus de președinție, privind înființarea unei instanțe Anticorupție.

Guvernul crede că rezolvarea tuturor problemelor și combaterea corupției vor avea loc odată cu înființarea acestei instituții, dar acesta este un punct de vedere greșit. Corupția poate fi învinsă sau nivelul percepției asupra corupției poate fi redus doar prin gestionarea economiei, creșterea capacității de cumpărare a cetățenilor și îmbunătățirea bunăstării acestora.

Voi cei din PAS vă aflați la guvernare deja de 3 ani, nivelul percepției asupra corupției este în continuă creștere. Partidul este acuzat de furt din bugetul statului și corupție profundă. Crearea acestei instanțe specializate pare a fi doar o diversiune. Un sfat pentru voi: nu uitați să construiți penitenciarul european. Veți avea nevoie de el.